Restauracja Zakopiańska smaki nowoczesnej kuchni spotykają się z wpływami Podhala. Szef Kuchni Mariusz Bizub zaprasza na kulinarną podróż czasem egzotyczne, a czasem znajome zakątki świata.
Starannie skoponowane menu skierowane jest do smakoszy, gotowych zafascynować się kuchnią autorską, stanowiącą fuzję smaków polskich i międzynarodowych.
W naszej karcie znajdziecie między innymi
-
pyszne carpaccio z polędwicy wołowej
-
mięsne pierogi podane w sosie z gorgonzolli
-
lekki krem czosnkowy z chrupiącymi grzankami i majerankiem
-
udziec jagnięcy pieczony w białym winie z rozmarynem i czosnkiem, skomponowany z ciepłymi winogronami
-
parfait z białej czekolady podane na sosie z górskich jagód
Specjalności Resturacji Zakopiańska
CARPACCIO WOŁOWE
Najdelikatniejszą polską polędwicę wołową kroimy w plastry, następnie polewamy aromatyzowaną oliwą i.parfait z białej czekolady
PARFAIT Z BIAŁEJ CZEKOLADY
Kryjące się pod karmelowym chrustem, ułożone na sosie z górskich jagód. Gazpacho z gorgonzolą
GAZPACHO Z SOCZEWICĄ
Podane na gorąco z pikantną gorgnozolą i aromatycznym liściem bazylii
Zapraszamy